Notícies

Altres notícies

NOVA SALA D’ESTAR PER ALS PACIENTS INGRESSATS A LA PLANTA 5 DE L’HOSPITAL DEL MAR

Els pacients ingressats a la quinta planta de l'Hospital del Mar podran gaudir en unes setmanes d'una nova sala MAR, una sala d'espera que es transformarà en una sala d'estar per millorar l'estada de les persones ingressades, els seus familiars i acompanyants. 

Les obres de reforma del nou espai van començar el dia 21 de maig i està previst que finalitzin els treballs entre la primera i la segona setmana de juny. Compartim amb vosaltres unes imatges de l'evolució de les obres:  

Aquesta iniciativa té el seu origen en els processos de co-creació posats en marxa per conèixer les necessitats i les experiències de les persones usuàries del centre, per a identificar possibilitats de millora i per a l'ús i el disseny dels espais i dels equipaments.  

En aquest sentit, la conceptualització de les sales d'estar es basa a entendre aquests espais com a zones de reunió, desconnexió i relaxació per als malalts i per als seus acompanyants, amb la filosofia d'oferir-los una zona a la qualse sentin com a casa 

L'interiorisme del projecte l'ha dirigit l'Estudi Aura i ha estat dissenyat amb colors càlids, mobiliari còmode, zones compartimentades i espais per a la conversa, la lectura o, simplement, gaudir de moments d'intimitat. I tot ambunes vistes extraordinàries de la mar Mediterrània. 

L Fundació Amics de l'Hospital del Mar amb la col·laboració de la Fundació Nous Cims, ja es va implicar el 2020 en una primera experiència similar amb la sala d'espera transformada en sala d'estar per als pacients que esperen per rebre el tractament de quimioteràpia, Domum MAR.  

Durant els anys següents s'han reformat 2 plantes d'hospitalització més, la planta quarta i la planta setena, així com la sala d'espera de la UCI i la sala d'informació gràcies al suport d'empreses com Palex i a les donacions aportades per persones anònimes i solidàries que juntament amb la Fundació Amics de l'Hospital del Mar, tenen com a propòsit la millora del benestar físic, emocional i social dels pacients i les seves famílies.