Notícies

Altres notícies

NOVA SALA D'ESTAR PER A PACIENTS HOSPITALITZATS GRÀCIES A LA COL·LABORACIÓ DE LA FUNDACIÓ ANTONI SERRA SANTAMANS

La Fundació Amics de l'Hospital del Mar treballa des de fa anys per la transformació de les sales d'espera en espais més acollidors amb l'objectiu d'oferir al pacient i a les seves famílies una assistència més pròxima i humana.

Aquest any, gràcies al compromís i el suport de la Fundació Antoni Serra Santamans, els pacients hospitalitzats a la planta 50 de l'Hospital del Mar i els seus familiars i acompanyants podran gaudir d'un espai més confortable i proper.

Imatge actual d'una de les Sales reformades de l'Hospital del Mar


La nova sala disposarà d'un espai adient a les necessitats dels usuaris, amb la filosofia d'oferir-los una zona a la qual se sentin 'com a casa'. L'espai, dissenyat i dirigit per l'Estudi Aura, comptarà amb colors càlids, mobiliari còmode, zones compartimentades i espais per a la conversa, la lectura o, simplement, gaudir de moments d'intimitat. I tot amb unes vistes extraordinàries de la mar Mediterrània.

Aquesta iniciativa té el seu origen en els processos de co-creació posats en marxa per conèixer les necessitats i les experiències dels usuaris del centre, per a identificar possibilitats de millora i per a l'ús i el disseny dels espais i dels equipaments. En aquest sentit, la conceptualització de les sales d'estar es basa a entendre aquests espais com a zones de reunió, desconnexió i relaxació per als malalts i per als seus acompanyants.

Actualment, l'Hospital del Mar ja disposa de quatre sales d'espera transformades en sales d'estar. Dues d'elles a les plantes d'hospitalització 40 i 70, una altra a l'UCI i una per als pacients que esperen per rebre el tractament de quimioteràpia, Domum MAR.

Espai Domum MAR

Imatge de l'actual Espai Domum Mar.

Tot ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Fundació Antoni Serra Santamans, la Fundació Nous Cims, l'empresa Palex Medical i a les donacions aportades per persones anònimes i solidàries que juntament amb la Fundació Amics de l'Hospital del Mar, tenen com a propòsit la millora del benestar físic, emocional i social dels pacients i les seves famílies.