Projectes

Tots els projectes

L'immunoteràpia, l'esperança contra el càncer

La immunoteràpia, la utilització del sistema immune del pacient per atacar les cèl·lules tumorals, és la esperança contra el càncer.

Vull col·laborar

La immunoteràpia i tu, l'esperança contra el càncer de mama 

Tot i que el paper de les nostres defenses contra el càncer es coneix des de finals del segle XIX, ha estat en els últims cinc anys quan la immunoteràpia s'ha consolidat com la nova gran esperança contra el càncer.  

El 2020 a Espanya es van diagnosticar més de 34.000 casos de càncer de mama (el 34% dels casos de càncer en les dones). 

La immunoteràpia és un tipus de tractament que aprofita el potencial del sistema immunitari del pacient per combatre la seva pròpia malaltia. El coneixement actual en biologia i genètica, així com les noves tecnologies en recerca, obren la possibilitat de programar aquest sistema de defenses perquè actuï contra aquelles cèl·lules que es desenvolupen de manera anòmala, com succeeix en el càncer de mama.  

La immunoteràpia esdevé un tractament revolucionari, ja que té menys efectes secundaris i està mostrant efectivitat allà on altres teràpies han fallat. 

La immunoteràpia ha fet possible que l'índex de supervivència augmenti any rere any. L'avenç més important és que  la immunoteràpia està funcionant en alguns tipus de càncer, però necessitem  més recerca per poder ampliar el nombre de pacients que se'n puguin beneficiar, com les dones que pateixen càncer de mama. 

Com pots col·laborar? 

  • Fes un donatiu. El teu ajut, per petit que sigui, és molt valuós. Amb la teva aportació, ens ajudes a continuar investigant per trobar la fórmula específica per a la curació de pacients amb càncer de mama amb immunoteràpia.  

  • Col·labora activament! Organitza una carrera esportiva, una obra de teatre, un concert o un aniversari. Implica als teus amics, familiars i recapta fons per a Amics de l'Hospital del MAR. Contacta amb nosaltres, t'hi ajudarem. 

L'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) per l'experiència acumulada es considera un centre de referència nacional i internacional en immunoteràpia, com demostra la seva participació en publicacions científiques destacades. En l'actualitat l'Hospital de la Mar i l'IMIM lideren a Catalunya i a Espanya la investigació i els tractaments immunològics aplicats a tumors de pulmó i melanomes. 

Coneix la recerca que porta a terme l'Hospital del MAR-IMIM