Projectes

Tots els projectes

Un Respir al Càncer

Programa de suport per pacients oncològics i les seves famílies, que ofereix activitats d'ajuda i acompanyament durant la intervenció, el tractament i la recuperació.

Vull col·laborar

Aquest programa inclou les següents activitats:

  • Benestar personal a través de la Sofrologia

La sofrologia és un mètode psicocorporal inspirat en pràctiques orientals com el ioga i la meditació. Consta de 10 sessions d'una hora i mitja de durada. L'objectiu general de les sessions és contribuir a la millora del benestar i de la salut emocional.

Partners: Unitat Funcional de Patologia Mamaria/Grup Àgata/Institut Mèdic Sofrologia Caycediana.

  • Reforç emocional a través del mindfulness per afrontar la intervenció quirúrgica 

Aquesta activitat forma part del programa de pre-habilitació quirúrgica per a pacients sotmesos a diferents tipus d'intervencions severes com les reseccions de neoplàsies de recte, les cistectomies radicals i la cirurgia onco-ginecològica.

Partners: Servei d'Anestèsia/AMGEN.

  • Exercici físic i fisioteràpia per a dones amb càncer de mama

Aquesta activitat va iniciar amb una Jornada d'Educació Sanitària i actualment es desenvolupa amb un Programa d'Activitat Física dirigida a dones afectades de càncer de mama (en qualsevol moment de la seva malaltia) per tal d'incorporar l'exercici físic com a hàbit quotidià que els permeti recuperar i millorar l'estat de salut mantenint una bona qualitat de vida.

Partners: Unitat Funcional de Patologia Mamaria/Roche/Fundació Claror.

  • Ioga per a pacients amb càncer ginecològic

Els beneficis de la pràctica de l'exercici físic estan àmpliament demostrats en pacients oncològics. En el cas del ioga s'hi afegeix una nova dimensió, ja que permet oferir a aquestes persones eines de control de l'estrès, que els hi ajuden a gestionar les seves emocions i els hi proporcionen un espai per a l'autoconeixement. A la vegada, els permet una millor recuperació del to muscular després del tractament, millorar la seva condició física i, en general, accelerar la recuperació postquirúrgica.

Partners: Unitat Funcional de Tumors Ginecològics/Fundació DiR.