Notícies

Altres notícies

Més de 8.000 € per a la recerca en càncer de pulmó, en el primer sopar solidari organitzat en favor de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques

El sopar celebrat el passat 15 de juny al Real Club de Polo de Barcelona, va reunir més de 200 persones que van gaudir d'una vetllada única conduïda per Elsa Anka i Antoni Miquel (Lesli). Es van entregar més de 40 regals i objectes de col·lecció en el sorteig i la subhasta, i també vam gaudir d'actuacions musicals (els Sirex i Luand). 

En la presentació del sopar la Dra. Edurne Arriola, Cap de Secció d'Oncologia Mèdica de l'Hospital del Mar, va destacar que enguany els beneficis del Sopar es destinaran a un projecte de recerca en càncer de pulmó mitjançant la beca Tino Torre, en memòria d'un conegut entrenador del Real Club de Polo que va morir a causa d'aquesta malaltia.

El càncer de pulmó

L'any 2018 es van diagnosticar a Catalunya més de 40.000 càncers, un 1,5% més que l'any anterior i un 9% més que fa 6 anys. El càncer de pulmó ha estat el 4rt més diagnosticat i el què presenta un pronostic més delicat.

L'Hospital del Mar és una referència en el diagnòstic del càncer de càncer de pulmó i en l'aplicació dels tractaments més avançats basats en la immunoteràpia. Aquest tractament desperta el sistema immune per a què ataqui les cèl·lules tumorals, de manera que frena el creixement del tumor i és menys tòxic que la quimioteràpia i fins i tot millora la qualitat de vida dels pacients.