Notícies

Altres notícies

Més de 7.000€ per a la recerca en càncer d’ovari de l’Hospital del Mar

Gràcies la campanya el #1erbanydelany impulsada pel Club Natació Atlètic-Barceloneta i l'Obra Social La Caixa, la Fundació Amics de l'Hospital del Mar va rebre  7.146 € que destinarà a un dels projectes que ha promogut durant tot l'any, la recerca en càncer d'ovari

En l'acte de lliurament celebrat el passat 27 de febrer es va destacar el record de participació de banyistes i el compromís social tant del Club Natació-Atlètic Barceloneta com de l'Obra Social La Caixa que van multiplicar per tres l'import recollit amb les inscripcions dels 800 banyistes .

Al seu torn l'equip de la unitat funcional de tumors ginecològics, liderats per la Dra. Gemma Mancebo, van destacar la importància de millorar la detecció de la malaltia, personalitzar el tractament i aconseguir augmentar la supervivència. Per aquest motiu estan immersos en un projecte d'investigació que cerca estudiar com la implementació de  l'ús de la biòpsia liquida permet obtenir informació més precisa sobre l'evolució de la malaltia de cadascuna de les pacients i poder seleccionar i adaptar el millor tractament a les dones afectades.

El càncer d'ovari

El càncer d'ovari és un dels més mortals entre els que afecta a les dones, causa més de 140.000 morts cada any, i una de cada 75 dones al món serà diagnosticada al llarg de la seva vida. Només un 45% de les dones diagnosticades de càncer d'ovari tenen probabilitats de sobreviure als 5 anys, sent la taxa de supervivència més baixa de tots els càncer ginecològics i força inferior quan es compara amb l'observada en dones amb càncer de mama. La manca de coneixement de la simptomatologia afavoreix els diagnòstics en fases avançades de la malaltia.