Notícies

Altres notícies

Posem en marxa un programa de ioga per a pacients amb càncer ginecològic a l'Hospital del Mar

Els beneficis de la pràctica de l'exercici físic estan àmpliament demostrats en pacients oncològics. En el cas del ioga s'hi afegeix una nova dimensió, ja que permet oferir a aquestes persones eines de control de l'estrès, que els hi ajuden a gestionar les seves emocions i els hi proporcionen un espai per a l'autoconeixement. A la vegada, els permet una millor recuperació del to muscular després del tractament, millorar la seva condició física i, en general, accelerar la recuperació postquirúrgica.

Les classes de ioga, que oferirà una professora titulada del grup DiR amb experiència en pacients oncològics, els hi permetran reduir els nivells de fatiga i possibles complicacions i millorar el seu sistema immunitari, així com l'estat de les cicatrius quirúrgiques i de la pell. A la vegada, la seva pràctica ajuda a pal·liar els efectes de la quimioteràpia i la radioteràpia. Les sessions estan obertes a pacients diagnosticades i tractades de tumors ginecològics, com ara els d'ovari, endometri i cèrvix.

Ioga per al càncer d'ovari

L'equip de la Unitat Funcional de Càncer Ginecològic fa temps que impulsa la pràctica del ioga a les pacients amb càncer d'ovari. El passat 7 d'octubre va organitzar, en col·laboració amb el Club Natació Atlètic-Barceloneta, una masterclass de ioga amb l'objectiu de recaptar fons per al projecte de recerca que investiga la possible aplicació de la biòpsia líquida en el diagnòstic i monitoratge d'aquest tipus de tumors. A la vegada, es va fer divulgació sobre aquesta malaltia, anomenada l'assassí silenciós, ja que la seva simptomatologia lleu contribueix al fet que el diagnòstic arribi en fases avançades, convertint-lo en un dels més mortals que afecten les dones. Una de cada 75 dones al món serà diagnosticada al llarg de la seva vida i el 70% de les pacients patirà una recaiguda en els 2 primers anys del diagnòstic. D'aquí la importància de desenvolupar eines que permetin els professionals sanitaris avançar en el diagnòstic i tractament d'aquests tumors.