Notícies

Altres notícies

IOGA PER AL CÀNCER D’OVARI

L'equip de la Unitat Funcional de Càncer Ginecològic de l'Hospital del Mar i la Fundació Amics de l'Hospital del Mar han programat una masterclass de IOGA el dia 7 d'octubre a la platja de Sant Sebastià (Barceloneta), per tal d'augmentar el coneixement sobre el càncer d'ovari, per promoure'n la investigació i sensibilitzar a la ciutadania sobre la importància de millorar-ne el diagnòstic i el tractament.

S'ha demostrat que la pràctica del ioga té beneficis terapèutics tan físics com emocionals per les afectades i ajuda a recuperar el to muscular que es perd després de la intervenció quirúrgica.

El càncer d'ovari és un dels més mortals entre els que afecta a les dones, causa més de 140.000 morts cada any, i una de cada 75 dones al món serà diagnosticada al llarg de la seva vida. Només un 45% de les dones diagnosticades de càncer d'ovari tenen probabilitats de sobreviure als 5 anys, sent la taxa de supervivència més baixa de tots els càncer ginecològics i força inferior quan es compara amb l'observada en dones amb càncer de mama. La manca de coneixement de la simptomatologia afavoreix els diagnòstics en fases avançades de la malaltia.

Per tots aquests motius metges i investigadors de l'Hospital del Mar estan treballant en un projecte de recerca per tal de millorar la detecció de la malaltia, personalitzar el tractament i aconseguir augmentar la supervivència.

L'objectiu del projecte d'investigació és implementar l'ús de la biòpsia liquida per obtenir informació molt precisa sobre l'evolució de la malaltia de cadascuna de les pacients i poder seleccionar i adaptar el millor tractament a les dones afectades.

Per participar en la masterclass de ioga  només cal fer una inscripció de 10 € clicant aquí, és la teva aportació per a que avanci la investigació de la malaltia. Si ho desitges pots augmentar la teva contribució quan facis la inscripció.

Si no pots assistir a la masterclass de ioga, també hi pots col·laborar fent una donació aquí amb l'import que tu desitgis.

Els 200 PRIMERS INSCRITS podran gaudir de l'accés a les piscines i instal·lacions del Club Natació Atlètic-Barceloneta (CNAB), des de les 11,30 a les 19,00 hores del dia 7 d'octubre. El CNAB compta amb 22.000 m2 d'equipaments esportius que inclouen 5 piscines, sales de fitness i activitats dirigides i pistes de pàdel entre altres.

HORARI:

  9,30  Arribada dels participants (platja de Sant Sebastià).

10,00  Sessió de Ioga a càrrec de monitors titulats del Club Natació Atlètic-Barceloneta (CNAB).

11,30 Obertura de portes del CNAB per les 200 primeres inscripcions.

Suma't a la proposta. Acompanya'ns el proper diumenge 7 d'octubre. És la teva contribució en la lluita contra el càncer d'ovari.