Notícies

Altres notícies

Mil raons per impulsar la recerca en càncer a l'Hospital del Mar

L'Associació Front Marítim Barceloneta (AFMB) ha engegat la iniciativa coincidint amb el Dia Mundial Contra el Càncer de Mama, amb l'objectiu de realitzar accions de captació de fons per als diversos projectes de recerca que es realitzen a l'Hospital del Mar i l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques

La sensibilització per la prevalença d'aquesta patologia, 1 de cada 8 dones la desenvoluparan, i la proximitat d'un gran centre de recerca com és l'Hospital del Mar ha estimulat als associats de l'entitat per engegar la campanya. Segons l'Associació Espanyola Contra el Càncer, el de mama és el tumor maligne més freqüent entre les dones de tot el món, a excepció dels càncers de pell no melanomes. A Catalunya la taxa d'incidència és de 83,9 casos per cada 100.000 habitants.

Per tot plegat, l'AFMB ha convidat a tothom a col·laborar a la tasca de l'Hospital del Mar, perquè hi ha #1000raons per contribuir.

Per fer-ho, s'han programat diverses accions de captació de fons així com la celebració d'un gran esdeveniment el dia 18 de novembre al Parc de la Barceloneta, on els assistents gaudiran d'una jornada plena d'activitats amb tallers de robòtica (Tecnolegoris), de Surfset i Surfskate (Maresme Waves), de patinatge (Rollergrind360), tir amb arc (Arquers de Sant Cugat) i també de simulació de Fòrmula 1 (Redbull). També hi haurà un taller de txi kung (Oncolliga), jocs per als més petits (La Roda), un planetarium (Polaris) i un show cooking amb degustacions de plats, postres i refrescos, entre d'altres activitats.

Durant els mesos d'octubre i novembre, es podran fer aportacions a la campanya en els locals dels establiments associats a l'AFMB. S'ha posat en marxa el repte #1000raons a la plataforma de crowdfunding solidari migranodearena.org i es poden adquirir entrades a ticketea.com (Evento familiar #1000 raons) i a l'espai solidari al centre comercial Diagonal Mar.