Notícies

Altres notícies

La Fundació Nou Mil·lenni signa un conveni amb la Fundació Amics de l’Hospital del Mar per humanitzar els espais de l’Hospital de Dia Infantojuvenil de Salut Mental

El passat 8 de febrer va tenir lloc la signatura del conveni de col·laboració entre la Fundació Nou Mil·lenni i la Fundació Amics de l'Hospital del Mar per poder humanitzar els espais de l'Hospital de Dia Infantojuvenil, ajudant així a millorar l'atenció dels menors que es tracten des d'aquestes instal·lacions.

Prevenir i atendre els nens i adolescents que presenten o estan en risc de desenvolupar trastorns mentals o de comportament és fonamental, com també ho és fer-ho en un entorn on els nens i joves se sentin acollits, com a casa per poder donar una assistència terapèutica més propera i humana. Per aquest motiu es transformaran els actuals espais en un refugi emocional pels menors que són atesos des de l'Hospital de Dia Infantojuvenil. Es tracta d'un edifici amb una superfície útil de 458,93 m2 i el projecte consisteix a reformar els espais centrals amb dues sales polivalents, l'entrada i les aules on més activitats grupals es realitzen.

El conveni ha estat signat  pel president de la Fundació d'Amics de l'Hospital del Mar, Xavier Trias, i pel vicepresident de la Fundació Nou Mil·lenni, Joan Puig Corcoy. Durant l'acte, Xavier Trias ha destacat que "la inversió en salut mental és fonamental perquè el retorn i la repercussió que té de cara a la societat és molt gran". Per la seva part, Joan Puig Corcoy ha recalcat que "es tracta d'una inversió de futur". 

Aquest projecte no hauria estat possible sense la implicació de la Fundació Nou Mil·lenni i d'altres empreses com Simon Electric que ha donat tot el material necessari referent a la il·luminació i la Fundació la Nau, que ha donat el mobiliari.

Hospital de Dia Infantojuvenil

L'Hospital de Dia Infanto-juvenil Litoral Mar se centra a tractar alteracions psicopatològiques greus, alteracions de la conducta o condicions que, per la seva complexitat clínica, presenten desadaptacions importants​.

Es dona atenció especialitzada a uns 2.500 pacients menors i se'ls ofereix un model assistencial multidisciplinari amb un equip de psiquiatres, psicòlegs, infermers i treballadors socials especialistes en salut mental, que treballen amb els infants i joves i les famílies. ​

Fundació Nou Mil·lenni

La Fundació Nou Mil·lenni és una entitat privada sense ànim de lucre creada amb el desig i la finalitat de contribuir a impulsar una societat millor i més compromesa amb la seva ciutadania, on les desigualtats i l'exclusió existents no siguin un escull pel desenvolupament integral de les persones.  Es centra en accions dirigides als infants, als adolescents i als joves en risc d'exclusió, independentment de la seva procedència i col·labora en el desenvolupament d'aquest col·lectiu mitjançant iniciatives que promoguin l'equitat, la inclusió, l'empoderament i el benestar integral de les persones.