Notícies

Altres notícies

ÈXIT DEL REPTE ESPORTIU IMPULSAT PER 24 NEURÒLEGS DE L'HOSPITAL DEL MAR I LA INICIATIVA KMSXELA

El nostre equip de 24 professionals del servei de neurologia juntament amb la iniciativa KMSxELA han superat amb nota el repte de córrer 24 h en la carrera de relleus "24 h d'ultrafons en pista" per a recaptar fons per a la recerca de l'Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA).

La il·lusió de tots els implicats en aquest repte va fer que 141 corredors ho donèssin tot a la pista d'atletisme arribant a còrrer 1.621 Kilòmetres. L'objectiu era recaptar 4.000 €, però gràcies a l'esforç de l'equip i la col·laboració d'empreses sensibilitzades amb la causa  han aconseguit recaptar un total de 9.600 €.

El grup de metges, juntament amb la iniciativa KMSxELA, han donat visibilitat a aquesta malaltia, fent-se eco a través dels mitjans de comunicació i les xarxes socials durant les jornades que van començar a les 12h del dissabte 16 de desembre i van finalitzar el 17 a les 12 h.

Aquí podeu veure una de les notícies publicades en TVE


Els doctors Bernat Bertran i Pablo Villoslada del Servei de Neurologia de l'Hospital del Mar.

Durant el cap de semana, metges, familiars, amics i persones afectades per aquesta malaltia van fer acte de presència a les pistes d'atletisme per donar suport a aquesta iniciativa.


Aquest èxit no hauria estat possible sense tots vosaltres, així que GRÀCIES PER AJUDAR-NOS A LLUITAR CONTRA L'ELA.
 

L'ELA

L'Esclerosi Lateral Amiotròfica és una malaltia minoritària i complexa, amb una incidència a Catalunya de 2 casos per cada 100.000 habitants a l'any i una esperança de vida mitjana d'entre tres i cinc anys. En aquests moments no existeix cap tractament eficaç, per la qual cosa la recerca... és vital per a canviar la història natural de la malaltia.

L'Hospital del Mar disposa de la Unitat d'ELA que ofereix un servei multidisciplinari altament especialitzat en el diagnòstic, tractament i seguiment de les persones amb ELA. Amb la participació de neuròlegs, pneumòlogues, nutricionistes, rehabilitadores, terapeutes ocupacionals i psicòlogues, l'equip ofereix una atenció integral als pacients. Actualment, atenen uns 50-60 malalts a l'any. A més de l'atenció assistencial, els professionals estan immersos en la recerca, col·laborant amb altres institucions i formant part de la plataforma de recerca europea ENCALS i als assaigs clínics TRICALS.

Amb tres assaigs clínics en curs al centre, cada donació es converteix en un pas més cap a la possibilitat de trobar d'una cura i per millorar d la qualitat de vida dels afectats per l'ELA. Animem a la societat a sumar-se a la  causa, donant suport amb les seves aportacions als professionals en la seva lluita contra una malaltia que desafia l'esperança.