Notícies

Altres notícies

Chemobrain per a pacients oncològics gràcies a la col·laboració de Fundació Renta Corporación

Els pacients en tractament de càncer comptaran amb un seminari sobre Chemobrain. Aquesta activitat mensual serà possible gràcies a la col·laboració de la Fundació Renta Corporació amb la Fundació Amics de l'Hospital de la Mar. 

El chemobrain és un tipus de simptomatologia que afecta el rendiment cognitiu de pacients en tractament oncològic, els principals símptomes del qual són l'alteració de la memòria, la pèrdua de concentració, la desacceleració de la parla, entre altres. 
 
Per millorar el seu benestar, durant el 2023 es realitzaran tallers i seminaris mensuals a l'Hospital de la Mar amb la psicooncòloga i neuropsicòloga, Anna Escolà, dins del programa 'Un respir al càncer' 
 
Un respir al càncer 
 
Un Respir al Càncer és un programa de suport i acompanyament a pacients oncològics i a les seves famílies ambtallers i seminaris. L'objectiu del programa és millorar el benestar físic, emocional i social dels pacients i familiars. També es tracten temes com la sexualitat, la gestió de les emocions, la nutrició, la cura de la pell, etc. 
 
L'espai per a aquestes sessions és l'Espai Domum Mar, concebut com un entorn terapèutic en el propi Hospital de la Mar. 
 
 
En breu publicarem les dates dels tallers i seminaris al web: