Notícies

Altres notícies

Realitat virtual per reduir l'estrès infantil abans d'una operació gràcies a la Fundació MAR

A partir de 2023  els nens i nenes que s'hagin d'intervenir quirúrgicament comptaran amb una proposta d'entreteniment de realitat virtual per reduir l'ansietat que provoca l'espera abans d'entrar en el quiròfan. Aquesta iniciativa es podrà portar a terme gràcies a la nova col·laboració de la Fundació Mercedes Armengou Riera (MAR). 
 
Les situacions desconegudes, com l'espera abans d'una operació, provoquen ansietat i estrès. Amb aquesta proposta de realitat virtual es redueix aquesta ansietat explicant amb entreteniment el que esdevindrà a continuació. 
 
Els nens i nenes podran veure a través d'unes ulleres de realitat virtual el recorregut que realitzaran fins al quiròfan. El fil conductor del vídeo són els Pallapupas, personatges que ja coneixen, i que els acompanyen físicament fins al quiròfan. 
 
Curar amb el somriure 
 
A l'Hospital de la Mar les famílies i els Pallapupas acompanyen al menor al quiròfan gràcies al programa 'Curar amb el somriure' en el que la Fundació Amics de l'Hospita del Mar hi col·labora des de fa anys. Aquest programa ofereix la intervenció de Pallapupas per a canalitzar la tensió, la por o l'angoixa de la situació de malaltia i l'estada a l'hospital, amb l'humor i el teatre. El programa no sols acompanya a menors, sinó també a pacients adults en tractament d'hemodiàlisi, malalts en espera d'un trasplantament i pacients oncològics durant el tractament.