Projectes

Tots els projectes

#1000raons

L'Associació Front Marítim Barceloneta (AFMB) impulsa una campanya de micromecenatge per a la recerca en càncer de mama que es desenvolupa a l'Hospital del Mar.

Vull col·laborar

L'Associació Front Marítim Barceloneta (AFMB) va posar en marxa la iniciativa coincidint amb el Dia Mundial Contra el Càncer de Mama, amb l'objectiu de realitzar accions de captació de fons per als diversos projectes de recerca que es realitzen a l'Hospital del Mar i l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques

La sensibilització per la prevalença d'aquesta patologia, 1 de cada 8 dones la desenvoluparan, i la proximitat d'un gran centre de recerca com és l'Hospital del Mar ha estimulat als associats de l'entitat per engegar la campanya. Segons l'Associació Espanyola Contra el Càncer, el de mama és el tumor maligne més freqüent entre les dones de tot el món, a excepció dels càncers de pell no melanomes. A Catalunya la taxa d'incidència és de 83,9 casos per cada 100.000 habitants.

Per tot plegat, l'AFMB ha convidat a tothom a col·laborar a la tasca de l'Hospital del Mar i des de 2017 han programat anualment diverses accions de captació de fons.

La recerca en càncer de mama a l'Hospital del Mar:

La recerca en càncer de mama de l'Hospital del Mar està liderada pel Dr. Joan Albanell, cap del Servei d'Oncologia Mèdica i director del programa de recerca en càncer de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM). El Dr. Albanell és coordinador científic del "Grupo Español de Investigación en Cáncer de Mama" (GEICAM).

El centre ofereix una combinació d'assistència, recerca i docència a través de l'Hospital, l'IMIM i el Campus Universitari Mar, centrada en traslladar els avenços dels investigadors als i les pacients. A l'Hospital del Mar, metges i infermeres especialitzats en càncer de mama treballen per oferir una atenció individualitzada, on la qualitat mèdica va de la ma d'un tracte personalitzat. Aquest treball multidisciplinari cristal·litza en el model d'Unitat Funcional de Patologia Mamària, coordinada per la Dra. Mar Vernet, cap de
secció del Servei de Ginecologia.